• 1405/05/28 - 14:15
  • - تعداد بازدید: 213
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پنجره واحد زمین باید به نظام حکمرانی مؤثر در حوزه زمین تبدیل شود 

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، راه‌اندازی پنجره واحد زمین را گامی مهم در یکپارچه‌سازی فرآیندهای حوزه زمین دانست و گفت: این سامانه باید به نظام حکمرانی موثر در حوزه زمین تبدیل شود.

منابع طبیعی

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، رضا افلاطونی مدیر راهبری و هماهنگی امور سامانه پنجره واحد زمین، در هشتمین جلسه شورای راهبری این سامانه که با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی عضو سامانه و همچنین نمایندگان واحدهای استانی به صورت برخط به میزبانی سازمان برگزار شد، راه‌اندازی پنجره واحد زمین را گامی مهم در یکپارچه‌سازی فرآیندهای حوزه زمین دانست و گفت: کاهش زمان پاسخگویی به استعلامات از حدود ۹۰ روز به حدود ۲۱ روز، دستاورد ارزشمندی است، اما هدف نهایی باید پاسخگویی برخط، حذف موازی‌کاری‌ها و تسریع در صدور مجوزهای کسب‌وکار، تولید و اشتغال باشد.

وی بر ضرورت تکمیل اتصال دستگاه‌های زمین‌محور، بارگذاری اطلاعات و نقشه‌های پایه و حرکت از مدیریت سنتی به سمت حکمرانی مؤثر و یکپارچه در حوزه زمین تأکید کرد.

مدیر راهبری و هماهنگی امور سامانه پنجره واحد زمین افزود: تحقق این هدف نیازمند همکاری همه دستگاه‌های عضو سامانه است و دستگاه‌های زمین‌محور باید اطلاعات و نقشه‌های مورد نیاز خود را در کوتاه‌ترین زمان تکمیل و بارگذاری کنند.

وی توسعه پایش هوشمند اراضی را از ظرفیت‌های مهم این سامانه عنوان کرد و گفت: استفاده از تصاویر هوایی و داده‌های مکانی، امکان شناسایی تغییرات، تصرفات و حریق در اراضی را فراهم کرده و موارد شناسایی‌شده برای پیگیری به واحد حفاظت یا دستگاه مسئول اعلام می‌شود.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین بر توسعه خدمات غیرحضوری و طراحی ابزارهای الکترونیکی متناسب با نیاز کاربران، به‌ویژه کشاورزان و بهره‌برداران، تأکید کرد و افزود: باید شرایطی فراهم شود که مردم بتوانند خدمات حوزه زمین را به‌سادگی و حتی از طریق تلفن همراه دریافت کنند.

 

تکمیل اتصال دستگاه‌ها و حذف موازی‌کاری‌ها

 

افلاطونی یکپارچه‌سازی سامانه‌های موازی دستگاه‌های اجرایی را ضروری دانست و اظهار کرد: پنجره واحد زمین باید به نقطه اتصال اطلاعات و خدمات حوزه زمین تبدیل شود تا از موازی‌کاری و تحمیل فرآیندهای اضافی به مردم جلوگیری شود.

وی حمایت دستگاه‌های نظارتی، تعیین جایگاه سازمانی مناسب و تأمین اعتبارات مورد نیاز را از الزامات تکمیل سامانه برشمرد و گفت: هدف نهایی، عبور از مدیریت سنتی زمین و حرکت به سمت یک نظام حکمرانی مؤثر، شفاف و یکپارچه است.

 

ارتقای عملکرد سامانه پنجره واحد زمین با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی

 

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز در این نشست، بر ضرورت تقویت همکاری و هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی برای ارتقای عملکرد این سامانه تأکید کرد.

سعید نورایی با قدردانی از مشارکت دستگاه‌های عضو، گفت: سامانه پنجره واحد زمین باید نماد حکمرانی نوین، همکاری ملی و بین‌دستگاهی و بیانگر توانمندی حاکمیت در مدیریت حوزه زمین باشد.

وی با اشاره به شرایط دشوار کشور در ماه‌های اخیر افزود: با وجود شرایط جنگی و برخی اختلالات در فعالیت‌های دولت، خوشبختانه عملکرد سامانه دچار افت قابل ملاحظه‌ای نشد و روند اجرایی و نظارتی آن همچنان ادامه یافت.

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی همچنین بر ضرورت رفع موانع همکاری دستگاه‌ها و حل مسائل کارشناسی در جلسات تخصصی تأکید و اظهار امیدواری کرد؛ در نشست‌های آینده، تمرکز بیشتری بر گزارش پیشرفت‌ها، رفع موانع و ارتقای عملکرد سامانه داشته باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت رسانه ملی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای معرفی سامانه، افزایش مطالبه‌گری عمومی و کمک به اصلاح روندها ضروری است و دبیرخانه آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.

نورایی در پایان ابراز امیدواری کرد؛ با همکاری همه دستگاه‌ها، در نشست‌های آینده شاهد پیشرفت و جهش قابل توجه در عملکرد سامانه پنجره واحد زمین باشیم.

 

گفتنی است؛ هشتمین جلسه شورای راهبری سامانه پنجره واحد زمین با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی عضو سامانه و همچنین نمایندگان واحدهای استانی به صورت برخط به میزبانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد و در آن، روند تکمیل اطلاعات و نقشه‌های پایه، اتصال دستگاه‌های زمین‌محور و راهکارهای رفع موانع پیش‌روی سامانه بررسی شد.

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار سازمانها و موسسات,سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
  • کد خبر : 285031
روابط عمومی   سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری
خبرنگار

روابط عمومی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری